De eerste kingfisher is gespot!

Waren we de vorige keer nog in Hong kong, inmiddels zijn we al weer 3 landen verder! In Hong kong hebben we ons geluk beproeft bij het paardenrennen. Om een of andere reden wilden die van ons steeds niet zo hard (en dat terwijl we geleerd hadden hoe we de statistieken van de vorige wedstrijden moesten interpreteren). Dan maar een dagje naar Macau, net als Hong kong een speciale administratieve regio van China en oud kolonie van portugal. Macau is het enig stuk China waar casino’s toegestaan zijn. Vegas heeft daar de laatste jaren op ingespeeld, dus vindt je in Macau ook een mgm grand en een venetian. Ook hier hadden we geen geluk. Hong kong was erg druk! Daarom maar even een eilandje opgezocht (lamma) en wat meer de natuur in gegaan, om ons vast voor te bereiden op maleisie ;-).
In Maleisie hebben we ons kamp opgeslagen in kota kinabalu. We wilden graag naar een rivier die door het regenwoud loopt, maar onze rijksoverheid geeft een negatief reisadvies voor dat gebied, iets met filipijnen die land claimen. Tja, uiteindelijk toch maar gegaan (na navraag te hebben gedaan bij locals), en inderdaad het was wel oppassen……… voor de olifanten! Hadden we met gokken niet zoveel geluk, in sungei kinabatangan (mond vol) hadden we dat wel, met zeldzame olifanten die al 3 maanden niet gespot waren en 3 verschillende soorten kingfishers! Ook een mooie back and yellow broadbill geschoten, figuurlijk dan. And last but not least… een wilde oerang oetang! Al dat moois zagen we op het water vanuit de boot en we maakten een trek door de jungle zelf (overdag en snachts).
Het is wel even reizen naar de jungle (6 uur lang door de bergen met kinderen die mensen en stoelen onder kotsen), maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Na zo’n tocht hadden we wel een dagje relaxen op het strand verdiend, lekker snorkelen op een eilandje voor de kust. Omdat we van andere backpackers terror verhalen gehoord hadden over de bus naar Miri, hebben we gekeken naar een alternatieve route om in Brunei en daarna in Miri te komen. Uiteindelijk zijn we met de boot naar Brunei gegaan, waar op zichzelf geen hele bijzondere dingen waren, behalve dan een museum met alle cadeaus die de sultan van andere landen heeft gekregen, dat was wel grappig om te zien. Niet zo heel spektaculair dus, maar wel leuk om geweest te zijn.
Nu zijn we aanbeland in Miri. Jordi’s schoenen zijn aan vervanging toe, maar maatje 43 schijnt hier een soort reuzenformaat te zijn….

grtjes Hannah en Jordi

Ps. Volgende keer ook foto’s met ons er op 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve the puzzle* * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.